Tervetuloa mukaan, kaikille avoimeen "eläkeläisten elokuvakerhoon" 

HOPEATÄHTI  - elokuvien esityssarja

UUTUUKSIA & KLASSIKOITA, LAATUELOKUVIA

EI ERILLISIÄ JÄSENMAKSUJA. MAKSAT LIPUN VAIN ESITYKSIIN JOIHIN SAAVUT.

Kerho on avoin kaikille elokuvista kiinnostuneille.  Ohjelmaan on valittu elokuvia, jotka kiinnostaisivat erityisesti senioriyleisöä.

Pääsymaksu 6,5 € / esitys.

Esityspaikka: KINO KUVAKUKKO, Vuorikatu 27, Kuopio.  TERVETULOA  -niin usein kuin itse haluat!

HOPEATÄHTI-SYYSKAUDEN 2017 OHJELMA JULKISTETAAN ELOKUUSSA

- Kaunista kesää kaikille!

 

HOPEATÄHTI -kevätkauden viimeiset esitykset (HUHTIKUU 2017)  

 

ti 4.4. klo 13: TOIVON TUOLLA PUOLEN

Aki

TOIVON TUOLLA PUOLEN. Draama. Suomi 2017. Ohjaus, käsikirjoitus: Aki Kaurismäki. 98 min. K12. Liput 6, 5 €

Aki Kaurismäen odotettu uutuus! Elokuva kertoo suomalaisesta kauppamatkustajasta (Sakari Kuosmanen) ja syyrialaisesta pakolaisesta (Sherwan Haji) joidenpolut risteävät. Muissa osissa mm. Kaija Pakarinen, Kati Outinen, Tommi Korpela, Tuomari Nurmio.

TOIVON TUOLLA PUOLEN-eloluva sekä  sen esitys 4.4. 2017 HOPEATÄHDESSÄ on osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa.

****

 

HUOM! Aiemmin ohjelmapaikalle tiistaina 18.4.2017 ilmoitetun TULIP FEVER/ ”Tulppaanikuume” Suomen ensi-ilta siirtyy näillä näkymin loppuvuoteen 2017.

Sen tilalla HOPEATÄHTI-sarjassa nähdään  tiistaina 18.4. klo 13 koskettava, vuoden 2017 Oscar -voittajaelokuviin kuuluvan uutuusdraama MANCHESTER BY THE SEA:

 

ti 18.4. klo 13: MANCHESTER BY THE SEA

 MbtSea

USA 2016/Suomen ensi-ilta 2/2017. Ohjaus, käsikirjoitus: Kenneth Lonergan. Kuvaus: Jody Lee Lipes. Pääosissa: Casey Affleck, Michelle Williams, Lucas Hedges, Kyle Chandler.137 min. K12. 6,5€

Bostonilaisen talonmiehen elämä muuttuu, kun hän palaa kotikyläänsä, Atlantin rannalla sijaitsevalle Manchester-by-the-Seahin, teini-ikäisen veljenpoikansa huoltajaksi.

MANCHESTER BY THE SEA on syvästi koskettava kertomus massachusettsilaisessa kalastajakylässä sukupolvien ajan eläneestä työväenluokkaisesta Chandlerien perheestä, yhteisöstä, perhesiteistä, uhrauksista  - ja toivosta. Isoveljensä Joen (Kyle Chandler) äkillisen kuoleman jälkeen Lee Chandler (Casey Affleck) järkyttyy kuullessaan että Joe on nimennyt hänet poikansa Patrickin (Lucas Hedges) huoltajaksi. Vastentahtoisesti Lee palaa Manchester-by-the-Seahin 15-vuotiaan Patrickin luokse. Samalla hän joutuu kohtaamaan menneisyytensä, joka erotti hänet vaimostaan Randista (Michelle Williams) ja kyläyhteisöstä, jossa hän oli kasvanut. Yhdessä Lee ja Patrick yrittävät totutella elämään ilman Joeta - perheen yhdistävää voimaa.

Elokuva taitavasti yhteen menneisyyden ja nykyisyyden, luoden jännitteisen tarinan vailla sentimentaalisuutta. Myös elokuvan huumori on kaunistelematonta ja persoonallista, kummuten syvästä inhimillisyyden syvästä lähteestä. Elokuva sai yhteensä 6 Oscar®-ehdokkuutta v. 2017: paras elokuva, paras ohjaus (Kenneth Lonergan), paras miespääosa (Casey Affleck), paras naissivuosa (Michelle Williams), paras alkuperäiskäsikirjoitus (Kenneth Lonergan) ja paras miessivuosa (Lucas Hedges).

Casey Affleck voitti pääroolista kyseisessä MANCHESTER BY THE SEA-elokuvassa tänä vuonna sekä OSCAR®- että Golden Globe® -palkinnon parhaasta miespääosasta.  

"Mestariteos!"

"Pääosan esittäjä Casey Affleck nousee roolillaan giganttien joukkoon"

"Manchester by the Sea on tämän vuoden koskettavin elokuva. Se on myös yllättävän hauska. Se itkettää, naurattaa ja yllättää katsojan kerta toisensa jälkeen." (Episodi)

 

Ohjelmamuutokset mahdollisia.

 

LIPUT suoraan ovelta, lipunmyynti avautuu n. ½ tuntia ennen esitysten alkua. Maksutapa: käteinen.

Lisätietoja, esitteitä: Kino Kuvakukko, Vuorikatu 27. Järj. ISAK ry

www.isakry.fi

 

KAIKKI ESITYKSET: KINO KUVAKUKKO, VUORIKATU 27, KUOPIO